(+45) 28 49 99 86 Book tid

Fertilitetsfremmende Fysioterapi

Fertilitetsfremmende fysioterapi

Næsten hver 5. par har udfordringer med fertiliteten i Danmark, hvilket vil sige, at der er rigtig mange par, der dagligt kæmper med det store ønske om at blive gravid og dermed blive forældre. Den mest almindelige måde at blive hjulpet på er via medicinsk behandling, det er den vi alle hører om og som vi kender til igennem vores netværk. De færreste ufrivilligt barnløse kender til fysioterapi som fertilitetsbehandling, der er en behandlingsform der er ved at finde indpas på klinikker i det meste af landet.

Ved fertilitetsfremmende fysioterapi tages der afsæt i dit fysiske udgangspunkt, dine udfordringer og problemer med kroppen, og du er derfor i centrum for behandlingen. ­­­­­­­­­ Fertilitetsbehandling igennem fysioterapi har ikke nogle negative bivirkninger, da den blot består af manuelle teknikker, øvelser og evt. laserterapi ved bl.a. arvæv, optimering af vævet omkring livmoderen eller ved nedsat sædkvalitet.

Den første konsultation består af en længere samtale bl.a. omkring dine udfordringer, menstruationscyklus, kost, motionsvaner, stress, smerter og problemer i bevægeapparatet, da alle disse parametre kan spille ind ift. din fertilitet. Efterfølgende vil du blive undersøgt, hvilket vil tage udgangspunkt i det, du har fortalt under samtalen. Det er væsentligt at se på din holdning, dine bevægemønstre, om du har nedsat bevægelighed og evt. undersøgelse af arvæv.

Træningsøvelserne tager udgangspunkt i Mojzisova øvelser, der har vist at kunne firdoble kvindens chancer for at opnå en naturlig graviditet. Disse øvelser er primært for at afspænde bækkenbunden, optimere livmoderens forhold både i forhold til bevægelighed, forbedre nerverne og øge blodforsyningen.

Den manuelle behandling vil tage udgangspunkt i dine smerter, spændinger og evt. arvævsbehandling, for således at optimering af forholdene i underlivet for således at skabe gode forhold for en kommende graviditet.

Laserbehandling og fertilitetsfremmende fysioterapi

Der er blevet forsket i laserterapi som fertilitetsbehandling hos svært infertile kvinder, hvor man fandt at laserbehandlingen havde en positiv effekt på fertiliteten. Dette skyldes bl.a. at mitrokondriernes aktivitet i ægcellen reduceres med alderen, hvormed ægcellen får sværere ved at dele sig og komme frem til livmoderen. Laserbehandlingen kan her optimer forholdene omkring ægcellen, æggestokken – og lederen, således at der bl.a. kommer en øget blodgennemstrømning i vævet og cellerne får øget energi fra mitrokondrierne til at udføre deres funktioner. Det samme gør sig gældende for mænd med forringet sædkvalitet, hvor der både vil være laserbehandling på testiklerne og ved prostatakirtlen, hvilket manden bliver instrueret i selv og varetager.

Laserbehandling hos kvinder vil typisk være i perioden mellem menstruation og ægløsning. Hos mænd vil laserbehandlingen typisk være i ugerne op til kvindens ægløsning. Som mand vil du selv blive instrueret i at benytte laseren.

Symptomer og/eller problematikker, der kan tages hånd om ved fertilitetsfremmende fysioterapi

– Energiunderskud (fx undervægt)

– Arvæv i mave- eller bækkenregionen (fx kejsersnit, blindtarmsbetændelse etc.)

– Muskelspændinger omkring bækkenet, underliv, inderlår eller ryg

– Nedsat blodcirkulation omkring de reproduktive organer

– Kvinder over 35 år, da kvaliteten i ægcellen ofte er forringet her

– Nedsat ægkvalitet

– Nedsat sædkvalitet

– Hormonel ubalance (fx PCO)

– Endometriose

– Uregelmæssig cyklus med smerter under evt. menstruation eller ægløsning

– Mørk, sparsom eller kraftig blødning

– Stress

– Mm.

 

Fertilitetsfremmende fysioterapi kan enten stå alene eller stå sammen med medicins behandling.

Er du i tvivl om du vil få noget ud af fertilitetsfremmende fysioterapi, så er du velkommen til at kontakte Michelle på mail, michelle@plexus-fysio.dk, gerne med information omkring dig selv og dine udfordringer. Du har mulighed for at blive ringet op af mig, hvor vi tager en kort uforpligtende snak, således du ved om fertilitetsfremmende fysioterapi er noget for dig.

Kontakt os

Har du spørgsmål eller kommentarer? Benyt dig af formularen, og vi vil vende tilbage til dig hurtigst muligt.